Med 8 Acht is meer dan duizend
 
Bedrijfsarts - Med 8 - News
Hoofdmenu

Bedrijfsarts

Geplaatst door Jan Herman Scheffer op 01-01-2012 (8892 gelezen)

Wie en wat is Med 8? Wat kan Med 8 voor u betekenen?Wie is Med 8?

Natuurlijk bent u benieuwd wie dan achter Med 8 als bedrijfsarts zit. Immers u wilt als bedrijf een persoonlijke band met uw bedrijfsarts. Hij/zij moet u kunnen aanvoelen en u moet dezelfde taal kunnen spreken.

Med 8 staat voor de persoonlijke waarden van Jan Herman Scheffer, geregistreerd bedrijfsarts (sinds 2001) en sinds 1995 werkzaam in de bedrijfsgezondheidszorg. In deze jaren heb ik veel ervaring opgedaan met veel bedrijven in alle groottes en verschillende sectoren.

Meer informatie over mij vindt u hier en op LinkedIn

Wat wil Med 8?

Een belangrijke metafoor die ik gebruik is die van de auto. In een auto zitten veel controlelampjes en wijzertjes. Als je te hard rijdt, de motor wordt te warm of de benzine raakt op, dan kun je dat zien op je dashboard en soms krijg je zelfs een piepje te horen. Een mens heeft ook deze controlelampjes, maar wij hebben geen handboek meegekregen. Daarom rijden mensen vaak te lang door op een verkeerde manier. Niet altijd effectief en soms storen anderen zich zelf hieraan. Als je te lang doorgaat, kom je op een gegeven moment op de vluchtstrook stil te staan.

Wat ik wil is degenen die stil zijn komen te staan als een soort wegenwacht helpen en weer op gang helpen. Maar ik wil ook dat mensen al eerder de controlelampjes zien! Zelf, maar ook hun omgeving. Hier gaat het er om om leidinggevenden hulpmiddelen te geven om signalen te zien en ook aan hun medewerkers door te geven. Met voldoende en de juiste aandacht, zullen er minder werknemers stranden, verhoogt de productiviteit en daalt het verzuim.

Hoe werkt Med 8?

Door aandacht te hebben voor zowel u als uw medewerker wil ik samen met u zorgen voor een gezondenwerksituatie. Natuurlijk moeten wij samen de verzuimbegeleiding en reintegratie op orde hebben. Dat doe ik met zorgvuldigheid naar de medewerker, maar ook met zorgvuldigheid naar uw bedrijf.

Belangrijker is natuurlijk om samen te voorkomen dat medewerkers niet uitvallen, gezond hun werk kunnen doen. Ook hierin spelen aandacht en zorgvuldigheid (acht) een belangrijke rol. Ik help u hierbij in individuele gesprekken, coaching, trainingen, etc.

 

 

 

Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis Creëer een PDF van dit artikel
De reacties zijn eigendom van de inzenders. Wij zijn en kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud.
Poster Discussie